+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 01 грудня 2018

«Андріївські вечорниці» почали свою традиційну ходу

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові до української спадщини, повертається до традицій свого народу.

День Андрія – одне із свят, яке завжди святкували наші батьки, діди, прадіди. Відзначають його 13 грудня і вважають днем пам'яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів Христових – Андрія Первозванного.

Цей день є одним із найцікавіших і найтаємничіших, коли відбуваються заклинання й угадування майбутнього. Вечорниці на Андрія присвячені веселощам, іграм, музиці, обрядовим церемоніям і забавам. Невід’ємним компонентом цього свята є всіляке ворожіння, насамперед – ворожіння про шлюб.

Студенти факультету економіки і підприємництва також пам’ятають та шанують цей день, тож 29 листопада, вони представили художньо-розважальну виставу «Андріївські вечорниці» для учнів Уманського НВК № 17, під час якої цікаві найрізноманітніші гадання об'єднали усіх присутніх.

Перед присутніми ожили українські вечорниці в ніч на Андрія, коли в гості до щедрої господині прийшли дівчата і хлопці... І почалися веселощі: лунали народні пісні, коломийки, коляди, хороводили запальні танці, мов з решета, сипалися іскрометними жартами. Панувала незвичайна аура. Кожен прагнув докласти якомога більше зусиль, щоб Андріївські вечорниці запалили маленький вогник у душі кожного.

Хочеться подякувати учням-глядачам і студентам, які подарували справжнє свято. Адже, саме завдяки таким заходам, відроджуються українські традиції і звичаї та міцніє зв’язок поколінь.

 

Валентина Пастух, член ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва